Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Sviestas 100 g minkštas
- Sutirštintas pienas 400 g 1 indelis "Rududu"
- Riešutai 125 g smulkintų kepintų riešutų mišinys
- Džiovinti vaisiai 125 g smulkinti įvairūs
Kaip gaminti
1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio keturkampiais (nelabai mažais). Suklokite tešlos lakštus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol gražiai iškils ir parus.
2. Iškeptus lakštus atvėsinkite.
3. Sutirštintą pieną išplakite su minkštu sviestu. Vaisius ir riešutus sumaišykite. Kiekvieną lakštą aptepkite kremu (vieną palikite trupiniams), apibarstykite vaisių ir riešutų mišiniu ir sudėkite vieną ant kito. Kiekvieną sluoksnį šiek tiek paspauskite. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
4. Atidėtą tešlos lakštą sutrupinkite ir trupiniais apibarstykite viršutinį kremo sluoksnį. Skanėstą suvyniokite į foliją ar kepimo popierių, gerai iš viršaus suspauskite rankomis ir per naktį laikykite šaldytuve.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita