Ingredientai
- Ledai 1000 ml po 500 vanilinių ir kavos ledų, palaikytų keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų
- Likeris 60 ml kavos skonio arba Amaretto
- Kava 60 ml stiprios espreso, atšaldytos
- Sausainiai 14 vnt. „Damų piršteliai“
- Kakava 2 valg. š. pabarstymui
Kaip gaminti
Nemėgstantiems „kirsti kampų“ teks išsitraukti ledų aparatą ir pasigaminti dviejų rūšių ledus patiems: vieni bus vaniliniai, kiti – kavos skonio (tereiks į vanilinių ledų masę vietoje vanilės įmaišyti 2 šaukštelius tirpios kavos). Na, o mėgstantiems stebuklus kurti greitai pirma instrukcija skamba taip: bėkit į parduotuvę ir nusipirkite 2 indelius (po 500 ml) ledų. Vieną indelį vanilinių, kitą – kavos.
1. Išklokite pailgą 10x21cm kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių, kad gerai atšaltų.
2. Sudėkite vanilinius ledus į paruoštą formą ir plokščiu peiliu (palette) išlyginkite ledų paviršių. Padėkite į šaldiklį, kol ruošite kitus ingredientus.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite kavos likerį (arba Amaretto) su kava. Trumpam įmerkite pusę sausainių į šį skystį ir suguldykite and vanilinių ledų sluoksnio. Ant viršaus uždėkite kavos ledus ir taip pat išlyginkite paviršių.
4. Trumpai įmerkite likusius sausainius ir išdėliokite ant kavos ledų sluoksnio.
5. Padėkite formą su ledais į šaldiklį ir laikykite jame tortą apie 2–3 valandas, arba kol gerai sušals.
6. Patiekdami išimkite iš formos, pašalinkite pergamentą, perkelkite ant serviravimo lėkštės ir gausiai pabarstykite kakava.