Ingredientai
- Tortilija 6 vnt.
- Baklažanai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Aliejus 3 valg. š.
- Faršas 500 g jautienos
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių
- Mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Sūris 150 g tarkuoto fermentinio
- Majonezas 200 g
Kaip gaminti
1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.
2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu ir žalumynais.
3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite vieną tortiliją, tada sluoksnį faršo ir aptepkite majonezo padažu. Taip sluoksniuokite visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepkite tik majonezo padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita