Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Cukrus 180 g 0,5 st. - tešlai ir 80 g - kremui
- Miltai 4 valg. š. tešlai
- Krakmolas 4 valg. š. tešlai
- Citrinos 2 vnt. pusė arbat .š. žievelių - tešlai ir 1 vnt. - kremui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Sviestas 80 g tešlai
- Sultys 200 ml vynuogių - kremui
- Apelsinai 1 vnt. tarkuotos žievelės - kremui
- Želatina 4 arbat. š. kremui
- Mėlynės 500 g kremui
- Jogurtas 300 g natūralus - kremui
- Miltelinis cukrus 150 g kremui
- Grietinėlė 400 ml kremui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išsukite su cukrumi, suberkite miltus, krakmolą, įberkite citrinų žievelių, žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą stačiakampę kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir atvėsinkite.
2. Vynuogių sultis išmaišykite su cukrumi, žiupsneliu apelsinų žievelių, supilkite pusę kiekio išbrinkintos želatinos. Į tą pačią formą, kurioje kepė biskvitas, suberkite nuplautas mėlynes (šiek tiek palikite papuošti), užpilkite paruošta želatina ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų sustingti.
3. Iš citrinos išspauskite sultis. Jogurtą išsukite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis, supilkite likusią išbrinkintą želatiną (jei ėmė stingti, ant silpnos ugnies truputį pašildykite). Grietinėlę išplakite ir išmaišykite su jogurtu.
4. Ant biskvito atsargiai išverskite sustingusių mėlynių sluoksnį, išlyginkite jogurto kremą. Pyragą supjaustykite kvadratėliais, kiekvieną papuoškite likusiomis mėlynėmis, mėtų lapeliais.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“