Ingredientai
- Sausainiai 200 g trapių pailgos formos
- Uogos: (šaldytų) 700 g
- Citrinos 1 vnt. 3 valg. š. sulčių
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymų
- Grietinėlė 125 g
- Maskarponės sūris 400 g
- Želatina 14 g
Kaip gaminti
- Želatiną užpilkite keliais šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti.
- 500 g uogų sudėkite į puodą, suberkite cukrų (porą šaukštų palikti), įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Ataušusią tyrę sumaišykite su citrinų sultimis.
- Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir įmaišykite į uogų tyrę. Pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
- Baltymus su likusiu cukrumi standžiai išplakite. Kitame inde išplakite grietinėlę. Ir baltymus, ir grietinėlę įmaišykite į maskarponę.
- Paruoštą kremą sluoksniuokite su sausainiais ir uogų mase, prieš patiekiant palaikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita