Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 200 g
- Šparaginės pupelės 200 g
- Pomidorai 3 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Ridikėliai 100 g
- Svogūnų laiškai 20 g pluoštelis
- Krapai 20 g pluoštelis
- Salotos 2 vnt. keli lapai
- Citrinos 1 vnt. 3 šaukštai sulčių
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis tirpaus sultinio
- Karis 1 arbat. š.
- Majonezas 4 valg. š.
- Jogurtas 4 valg. š. natūralaus
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žiedynėliais išskirstytus kopūstus išvirkite vandenyje su kariu, šparagines pupeles – vandenyje su sultinio kubeliu (ir vienus, ir kitus virkite maždaug 8 min.).
2. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus ir krapus smulkiai sukapokite, ridikėlius supjaustykite griežinėliais, salotų lapus suplėšykite.
3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Didelėje skaidraus stiklo salotinėje sluoksniuokite: žiedinius kopūstus, šparagines pupeles, pomidorus, kiaušinius, ridikėlius, svogūnus ir krapus. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite padažu, o viršų papuoškite salotų lapais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita