Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Faršas 500 g liesas kiaulienos
- Sūris 50 g fermentinis
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite.
2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir įklokite į nedideles kepimo formeles.
3. Į krepšelius sudėkite paruoštą faršą, pabarstykite sūriu ir uždėkite kelis perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita