Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 400 g pakuotė
- Rabarbarai 5 vnt. lapkočiai
- Mėlynės 2 st. saujos
- Rudasis cukrus 8 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus.
2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju cukrumi. Po šaukštą ar du įdaro krėskite ant kiekvieno tešlos apskritimo, kraštelius patepkite kiaušinio baltymu, lenkite į viršų ir gerai sulipinkite.
3. Kiaušinio trynį gerai išsukite su grietinėle, cinamonu ir cukrumi. Gauta mase aptepkite pyragėlių viršų. Išdėliokite juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir šaukite į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 20–25 minutes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita