Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt. prinokusios
- Vynas 150 ml baltas
- Cukrus 100 g
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Sluoksniuota tešla: 300 g
- Sviestas 75 g
- Miltelinis cukrus 50 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.
2. Į puodą supilkite vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
3 Į sirupą sudėkite kriaušes, palaikykite 10 minučių, tada išgriebkite ir sudėkite ant popierinių servetėlių.
4. Iškočiotą sluoksniuotą tešlą supjaustykite 2 cm pločio ir 20 cm juostomis. Jas apdėkite kriaušių skiltelėmis, suvyniokite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Sviestą ištirpinkite, į jį įmaišykite miltelinį cukrų, cinamoną. Mišiniu aptepkite pyragaičius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–14 minučių.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“