Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Avietės 1 st.
- Braškės 1 st.
- Serbentai 1 st.
- Želatina 15 g Kremui
- Pienas 230 ml Kremui ir 100 ml pistacijų kremui
- Pudingas 1 vnt. Kremui; pakelis vanilinio
- Cukrus 3 valg. š. Kremui ir 3 valg. š. pistacijų kremui
- Grietinėlė 100 ml Kremui plakamosios
- Gervuogės 1 st.
- Migdolai 3 g Kremui; keli lašai esencijos
- Gervuogės 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt. Pistacijų kremui pusė plakto kiaušinio
- Krakmolas 1 valg. š. Pistacijų kremui pusė šaukšto krakmolo
- Pistacijos 40 g Pistacijų kremui; pagal skonį; grūstuvėje trintos
Kaip gaminti
1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite.
2. Paruoškite kremą: želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje.
3. Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo milteliais ir cukrumi. Likusį pieną ir grietinėlę pakaitinkite, nuolat maišydama supilkite pudingo masę ir, kai kremas užvirs, iš karto nukaiskite. Atvėsinkite ir įmaišykite ištirpytą želatiną, uogas, migdolų esenciją.
4. Kremą palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti. Tada juo pertepkite iškeptus tešlos lakštus.
5. Pyragaičius tiekite lėkštelėje su pistacijų kremu ir likusiomis uogomis.
6. Pistacijų kremą pagaminsite taip: į puodelį supilkite 100 ml pieno, įberkite 3 šaukštus cukraus, įdėkite pusę plakto kiaušinio ir pusę šaukšto krakmolo. Pakaitinkite, kol sutirštės, ir suberkite grūstuvėje trintas pistacijas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita