Ingredientai
- Obuoliai 500 g
- Rabarbarai 500 g
- Cinamonas 2 arbat. š. cinamono ir cukraus mišinio
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 450 g
- Cukrus 2 valg. š. pyragui apibarstyti
Kaip gaminti
1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min.
2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį didesnį paplotį nei ugniai atsparaus indo skersmuo. Juo uždenkite obuolių ir rabarbarų košę. Tešlos paplotyje išpjaukite kelias skylutes (garams išeiti). Viršų sudrėkinkite vandeniu ir apibarstykite cukrumi.
3. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite, kol pyragas dailiai apskrus.