Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 200 g 2×100 g lapeliai
- Obuoliai 300 g
- Cukrus 320 g 70 g pyragui ir 250 g sirupui
- Cinamonas 2 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanduo 250 g
Kaip gaminti
1. Šaldytą tešlą 10 minučių palikite, kad atšiltų. Vieną stačiakampį iškočiokite iki 2–3 mm, tai bus pyrago padas. Antrą stačiakampį kočiokite kiek siauresnį, tai bus pyrago viršutinė dalis. Jį įpjaukite taip, kad išeitų sietelis.
2. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas ir perpjaukite pusiau. Obuolių puseles supjaustykite riekelėmis. Jas dėliokite ant pyrago pado, taip, kad viena uždengtų kitą, apie 2–3 cm kraštus palikite be obuolių. Ant obuolių barstykite cukrų su cinamonu. Patepkite apatinės dalies kraštus kiaušinio plakiniu ir uždenkite viršutine pyrago tešlos dalimi. Iš visų šonų, švelniai paspausdami peiliuku, įpjaukite kraštelius. Pyrago viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu.
3. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
4. Ištraukus pyragą iš orkaitės, palikite 5 minutėms atvėsti. Pyrago paviršių ir kraštus aptepkite cukraus sirupu.
5. Sirupas ruošiamas taip: į vandenį supilkite cukrų, užkaitinkite ir virkite 5 minutes.