Ingredientai
- Obuoliai 500 g
- Slyvos 500 g
- Cinamonas 2 valg. š. mišinio, cinamonas sumaišytas su cukrumi
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 450 g 1 pakelis, gali būti ir mielinė
- Cukrus 2 valg. š. pabarstymui
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
2. Obuolius sudėkite į karščiui atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Sudėkite slyvas ir dar 5 minutes troškinkite.
3. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį didesnį nei indo skersmuo paplotį. Juo uždenkite obuolių ir slyvų košę.
4. Tešlos paplotyje išpjaukite kelias skylutes. Viršų sudrėkinkite vandeniu ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“