Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Pomidorai 4 vnt.
- Sūris 2 sauja fermentinio
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. žiupsnelis džiovintų
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
- Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
- Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
- Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
- Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
- Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
- Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita