Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 600 g
- Vištiena 500 g šlaunelių mėsos be odos
- Pievagrybiai 150 g nedidelių
- Porai 1 vnt.
- Vanduo 500 ml
- Sultinys 1 vnt. kubelis
- Vynas 50 ml baltojo sauso
- Grietinėlė 50 ml riebios
- Sviestas 25 g
- Miltai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.
2. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.
3. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltąjį vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.
4. Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.
5. Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.
6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis