Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Slyvos 400 g šviežių
- Vynas 1 st. baltojo desertinio
- Migdolai 100 g drožlių
- Medus 2 valg. š. skysto
- Imbieras 10 g žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
Kaip gaminti
1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, apliekite vynu ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite.
2. Medų sukrėskite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį, įstatykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol medus suskystės. Įmaišykite imbierą, pilkite ant slyvų ir atsargiai išmaišykite.
3. Iš tešlos lakšto 15 cm skersmens dubenėliu išspauskite apskritimus ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje (palikite 2–3 centimetrų tarpus).
4. Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite po du šaukštus pikantiškos slyvų masės, ant viršaus užberkite migdolų drožlių. Tešlos kraštelius švariais pirštais užlenkite į viršų (su kiekvienu linkiu tešlą gerai suspauskite), paskui patepkite kiaušinių baltymu.
5. Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 15 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita