Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 1 vnt. pakuotė
- Vištienos filė 300 g horizontaliai supjaustytos
- Špinatai 100 g mažųjų
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 125 g
- Baltojo pelėsio sūris 125 g camambero
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C.
2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite susmulkintą česnaką. Pakepinkite, kol pasklis aromatas. Tada į keptuvę dėkite špinatus, kepkite apie 2 minutes, kol išsiskirs sultys.
3. Tešlos lakštą ištieskite ant stalo, įpjaukite iš abiejų pusių juostelėmis įstrižai – vidurį palikite nesupjaustytą.
4. Vištienos gabaliukus paskaninkite druska ir pipirais, sudėkite į tešlos centrą. Ant jų užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu, suverskite pakepintus špinatus. Tuomet išdėliokite kamambero griežinėlius.
5. Supinkite iš įpjautos tešlos pynutę, kryžiuodami tešlos juosteles iš abiejų pusių centro link.
6. Pynutę guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis