Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4 vnt. lakštai po 62 g; pagrindui
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 1 vnt. šakelė
- Kreminė varškė 150 g nesaldžios
- Majonezas 50 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g susmulkinto
- Kietasis sūris 50 g smulkiai sutarkuoto
- Burokėliai 2 vnt. nedideli virti
- Kaparėliai 20 g
- Kiaušiniai 1 vnt. paplakti, aptepimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Paruošti pagrindą. Tešlos lakštus truputį iškočioti ir jais padengti visą kepimo skardą, kad šiek tiek tešlos užeitų ant skardos kraštų.
3. Pagaminti įdarą. Trintuvu sutrinti česnako skilteles, majonezą ir bazilikų lapelius. Tada viską sumaišyti su varškės sūreliu.
4. Paruošti tartą. Tešlos lakštus ištepti paruoštu įdaru. Palikti apie 3 cm nuo kraštų. Burokėlius supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti ant ištepto įdaro, tada užberti pelėsinio ir kietojo sūrio ir kaparėlių. Sausus tešlos kraštus užlenkti į vidų arba susukti virvelę. Ištepti kiaušinio plakiniu. Dėti į orkaitę ir kepti 15 minučių. Palikti atvėsti ir supjaustyti kvadratėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis