Ingredientai
- Pomidorai 400 g slyvinių pomidorų (taip pat galima naudoti ir įprastus arba vyšninius pomidorus)
- Kadagių uogos:(„Santa Maria“) 15 vnt.
- Laurų lapai 4 vnt. „Santa Maria“
- Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį)
- Aliejus 180 g vynuogių sėklų aliejaus (gali būti keičiamas rapsų, alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi)
- Česnakai 30 g
- Bazilikai 5 g šviežių
Kaip gaminti
- Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos.
- Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų.
- Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų.
- Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir paskaninkite druska.
- Apšlakstykite viską vynuogių sėklų aliejumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 8 min.
- Pomidorus į stiklainį dėkite sluoksniais. Tarp sluoksnių įdėkite laurų lapų ir smulkintų bazilikų.
- Po kepimo likusį aliejų supilkite ant pomidorų.
„Santa Maria“ receptas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita