Ingredientai
- Slyvos 400 g mėlynųjų
- Vanduo 100 ml
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Anyžiai 1 vnt.
- Pipirai 3 vnt. kvapiųjų ir 5 vnt. juodųjų
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 4 g
- Baltojo vyno actas 3 valg. š.
- Imbieras 2 arbat. š. tarkuoto
- Česnakai 3 skiltelės
Kaip gaminti
1. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Sudėkite jas į storadugnį puodą, suberkite cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską.
2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną. Slyvas su prieskoniais virkite apie 40 minučių. Verdamai masei sumažėjus perpus, nuo viryklės nukelkite puodą. Padažo nereikia per daug suvirti, antraip jis bus labai tirštas. Padažui atvėsus, ištraukite kietuosius prieskonius: cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, pipirus. Likusią masę sutrinkite maišytuvu.
3. Gautą padažą supilkite atgal į puodą, sudėkite smulkintą česnaką ir imbierą, supilkite baltojo vyno actą. Viską permaišykite ir dar kartą užvirinkite. Paruoštas padažas idealiai dera prie mėsos patiekalų.