Ingredientai
- Miltai 400 g tešlai
- Sviestas 200 g tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Slyvos 1 kg prinokusių, didelių - įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis įdarui
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis įdarui
- Kukurūzų miltai: (įdarui) 3 valg. š.
- Cukrus 1 st. įdarui
- Sultys 4 valg. š. apelsinų - įdarui
Kaip gaminti
- Miltus išsijokite ant stalo, sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į miltus ir viską kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai.
- Kiaušinius išplakite, supilkite į sviesto ir miltų trupinius, užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
- Iškočiokite apskritą lakštą, klokite į skardą, kraštus užlenkite. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis, užberkite cukraus, supilkite apelsinų sultis ir palikite 2 val.
- Į jas įmaišykite cinamoną, gvazdikėlius. Slyvų masę krėskite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės.
- Į pravėsusias slyvas įmaišykite kukurūzų miltus, masę sukrėskite ant pyrago papločio, kraštus užlenkite.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min., sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min., kol tešla parus.
- Pyragą skanu tiekti su ledais.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita