Ingredientai
- Slyvos 15 vnt.
- Sviestas 150 g
- Cukrus 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 1 st.
- Pienas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kaulus, odelę įpjaukite.
2. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite, kad beveik nebesijaustų cukraus grūdelių. Supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Tešla turi būti tiršta.
3. Nedidelį stiklinį ar keraminį karščiui atsparų indą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite, ant viršaus išdėliokite slyvų puseles, įspauskite.
4. Kepkite pyragą 180°C temperatūros orkaitėje, kol pakils ir apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė. Atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir tiekite vieną arba su vaniliniais ledais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita