Ingredientai
- Miltai 3 st. visų grūdo dalių speltų; tešlai
- Sviestas 250 g šalto; tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Vanduo 8 valg. š. šalto; tešlai
- Cukraus pudra 6 valg. š. tešlai
- Cinamonas 5 arbat. š. 3 tešlai ir 2 įdarui
- Kardamonas 1 arbat. š. perpus tešlai ir įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Slyvos 7 vnt. įdarui
- Cukrus 0,25 st. įdarui
- Migdolų miltai 0,5 st. įdarui
- Krakmolas 3 valg. š. bulvių; įdarui
Kaip gaminti
1. Visus tešlos ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir greitai užmaišykite tešlą, kurią įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą. Galima tešlą suminkyti ir rankomis, tik reikia daryti tai greitai, kad tešla gautų kuo mažiau rankų šilumos.
2. Slyvas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi, migdolų miltais, krakmolu bei prieskoniais.
3. 2/3 tešlos iškočiokite ir išklokite kepimo formą. Į vidų sudėkite įdarą. Tuomet iškočiokite likusią tešlą ir ja užklokite pyragą. Prispauskite kraštus, kad viskas susijungtų.
4. Aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu ir kepkite apie 45 min., 180°C temperatūroje.
5. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra arba aptepkite mėgstamu džemu – labiausiai tiktų slyvų arba abrikosų.