Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 330 g
- Džiūvėsiai 50 g malti
- Krakmolas 2 valg. š.
- Miltai 200 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5 arbat. š.
- Slyvos 5 vnt. didelės, mėlynosios
- Aviečių sirupas: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus atvėsinkite ir su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos.
2. Trynius su 250 g cukraus sukite, kol virs puria mase. Suberkite maltus džiūvėsius, krakmolą, miltus, įberkite kepimo miltelių ir gerai išmaišykite.
3. Į tešlą sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
4. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsiais, supilkite tešlą. Ant jos sudėkite slyvų puseles, palaistykite trupučiu aviečių sirupo. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“