Ingredientai
- Miltai 1,5 st. viršui
- Pekaninių karijų riešutai 1 sauja viršui; bet galima ir nedėti
- Cukrus 1 st. perpus viršui ir apačiai
- Rudasis cukrus 2 valg. š. arba „Turbinado“
- Druska 0,5 arbat. š. viršui ir dar žiupsnis apačiai
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š. viršui
- Sviestas 110 g ištirpinto; viršui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. viršui
- Persikai 2 kg apačiai
- Citrinos sultys 2 valg. š. apačiai
- Kukurūzų miltai 3 valg. š. apačiai
- Muskatas 1 žiupsnelis apačiai
- Cinamonas 0,5 arbat. š. apačiai
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir 10–12 min. pakepinkite ant skardos paskleistus riešutus (jei juos naudosite). Kai paskrus, atvėsinkite.
2. Dabar pagaminkite deserto viršų. Į elektrinį kombainą dėkite riešutus ir sumalkite iki rupių miltų. Berkite miltus, abiejų rūšių cukrų, druską, kepimo miltelius. Labai trumpam įjunkite aparatą, tik kad produktai susimaišytų.
3. Perdėkite mišinį į didelį dubenį, supilkite sviestą ir vanilės ekstraktą. Pamaišykite, kol susidarys drėgni gumuliukai, ir padėkite šaltai, kol paruošite persikus.
4. Perpjaukite persikus pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite kubeliais. Imkite stačiakampio formos kepimo indą (tinka keraminis ar stiklinis), supilkite persikus, apibarstykite cukrumi, kukurūzų miltais, cinamonu, muskatu, druska, supilkite citrinos sultis, lengvai permaišykite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kepimo formos dugno.
5. Išimkite viršui skirtą jau pagamintą mišinį iš šaldytuvo ir padenkite juo persikus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus taps rusvai auksinis.
6. Šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami su, pavyzdžiui, vaniliniais ledais. Rojus žemėje!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis