Ingredientai
- Miltai 125 g
- Krakmolas 125 g bulvių arba arba kukurūzų
- Lazdynų riešutų miltai 100 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 225 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli
- Romas 8 valg. š.
- Žalioji citrina 1 vnt. plonai nutarkuotos žievelės
Kaip gaminti
1. Dubenėlyje sumaišykite miltus, krakmolą, maltus riešutus, kepimo miltelius, druską.
2. Dideliame dubenyje iki purumo išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Į išplaktą sviestą po vieną įplakite kiaušinius. Į šią masę įmaišykite miltų ir riešutų mišinį, žaliosios citrinos žieveles, pusę romo.
3. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje maždaug 50–60 min. arba kol į kepinį įsmeigtas medinis iešmelis ištraukus bus švarus.
4. Atvėsintą pyragą sulaistykite likusiu romu.