Ingredientai
- Sviestas 1000 g 500 g kaimiško sūdyto tešlai ir 500 g nesūdyto kremui
- Grietinė 6 valg. š. kaimiškos riebios rūgščios; tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Kiaušinių tryniai 3 vnt. kremui
- Miltai 160 g 120 g tešlai ir 40 g kremui
- Cukrus 350 g kremui
- Pienas 1 st. kremui
- Vanilės lazdelė 1 vnt. kremui
Kaip gaminti
Tešos gaminimas:
1. Sukapokite sviestą kartu su miltais, centre suformuokite duobutę, įmuškite kiaušinį, o tuomet plačiu peiliu sumaišykite masę.
2. Dėkite grietinę ir vėl peiliu maišykite. Suformuokite 6 rutulius ir dėkite juos parai į šaldiklį.
3. Prieš kepant pasiruoškite skardą – išklokite ją sviestiniu popieriumi.
4. Iškočiokite tešlą ir pridengę apvaliu dangčiu išpjaukite torto sluoksnius.
5. kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol paruduos.
Kremo gaminimas:
1. Supilkite į puodą pieną bei cukrų, lėtai kaitindami ištirpdykite cukrų, įmeskite vanilės lazdelę, o paskui išimkite.
2. Kitame puode išlydykite sviestą ant mažos ugnies, supilkite miltus.
3. Į puodą su sviestu supilkite pieną, maišykite ir virinkite, kol užvirs, o tada nukelkite smarkiai maišydami.
4. Kai masė šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinių trynius, smarkiai maišykite.
5. Gautu šiltu kremu pertepkite iškeptus torto sluoksnius. Papuoškite specialiai padegintomis tešlos drožlėmis.
6. Perteptą tortą parą laikykite šaldytuve. Patiekdami supjaustykite trikampiais (kaip imperatoriaus kepurė).