Ingredientai
- Smidrai 10 g po 5 žaliuosius ir baltuosius ūglius
- Šoninė (plonyčiai griežinėliai): 10 riekės
- Parmezano sūris 100 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis stambiai malti, pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių
Kaip gaminti
1. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę smidrų stiebų, ir 4 min. pavirkite.
2. Ant šoninės griežinėlių berkite parmezano, dėkite po smidrų ūglį, jį pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir apie 5 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, iki šoninė dailiai apskrus.
3. Tiekite apšlaksčiusi citrinų sultimis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita