Ingredientai
- Pupelės 500 g raudonųjų
- Daržovių sultinys 2500 ml
- Kiauliena 150 g rūkytos šoninės
- Jautiena 150 g virtos
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Salierai 150 g gumbo
- Aliejus 2 valg. š.
- Kmynai 2 arbat. š. 2–3 šaukšteliai maltų
- Laurų lapai 2 vnt.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Raudonojo vyno actas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aitrioji paprika 5 g 0,5 šaukštelio maltos
Kaip gaminti
1. Pupeles per naktį išmirkykite, tada nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę susmulkinkite, jautieną supjaustykite vidutinio storio gabalėliais.
3. Svogūnus ir česnaką nulupkite, sukapokite. Salierus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite šoninę, svogūnus ir česnakus ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol šoninė apskrus, o svogūnai dailiai pagels. Tada suberkite salierus, sudėkite minkštą jautieną, šiek tiek pakaitinkite, viską krėskite į puodą su sultiniu, suberkite pupeles.
5. Sriubą virkite ant mažos ugnies apie valandą, nugriebkite putas, suberkite ir sukrėskite visus prieskonius, sriubą pasūdykite ir dar virkite ant mažos ugnies apie 15 min.
6. Paskaninkite actu, druska, pipirais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita