Ingredientai
- Lęšiai 200 g žaliųjų ar rudųjų; perrinktų ir nuplautų
- Česnakai 3 skiltelės 2 perpjautos perpus lęšiams ir 1 padažui
- Šalavijai 1 valg. š. šviežių arba džiovintų
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. po 2 šaukštus lęšiams ir salotų užpilui
- Kalendros 2 arbat. š. grūdelių, pakepintų ir sumaltų kavamale ar specialioje grūstuvėje
- Kuminai 1 arbat. š. pakepinto ir sumalto kavamale ar specialioje grūstuvėje
- Druska 0,5 arbat. š.
- Tahini pasta 2 valg. š.
- Citrinos sultys 2 valg. š. šviežiai spaustų
- Avinžirniai 1 st. konservuotų, nusunktų, perskalautų šaltu vandeniu ir apdžiovintų
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. mažas
- Petražolės 1 sauja galima keisti šviežia kalendra
- Fetos sūris 200 g galite keisti minkštu ožkos sūriu
- Kedrinės pinijos 1 valg. š. pakepintų keptuvėje iki švelnios rusvos spalvos; galima keisti sezamų sėklomis
Kaip gaminti
- Pirmiausia išsivirkite lęšius. Sudėkite juos, česnaką, šalavijus į storadugnį puodą, supilkite alyvuogių aliejų ir porą stiklinių šalto vandens. Palaukite, kol užvirs ir sumažinkite karštį iki minimalaus, kad vanduo vos burbuliuotų. Virkite lęšius nuo 25 iki 35 min., kol jie bus vis dar birūs, tačiau išvirę. Leiskite jiems kiek pravėsti puode, o tada nusunkite, išrinkite česnako gabaliukus ir šalavijo lapelius, jų nebereikės.
- Paruoškite padažą: grūstuvėje sutrinkite česnaką, 1/2 arbat. šaukšt, druskos ir kalendras bei kuminus. Mažame dubenėlyje sumaišykite gautą česnakų ir prieskonių pastą su tahini pasta, 1 valg. šaukš. citrinos sulčių ir alyvuogių aliejumi. Paragaukite ir, jei trūksta, įdėkite dar druskos. Labai plonai supjaustytą raudonąjį svogūną sumaišykite su geru žiupsniu druskos ir likusiomis citrinos sultimis.
- Sumaišykite salotas: į gilią lėkštę dėkite lęšius, avinžirnius, svogūnus ir užpilkite padažu bei kruopščiai išmaišykite. Prieš valgant ant viršaus pabarstykite kapotų šviežių žolelių, trupinto fetos sūrio ir kedrinių pinijų (arba sezamo sėklų).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos