Ingredientai
- Bulvės 3 vnt.
- Kumpis 150 g rūkytas
- Sviestas 4 valg. š.
- Grietinėlė 85 ml neriebi
- Sūris 100 g brandintas
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Ryžiai 1 st. virti
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai malti
- Petražolės 2 vnt. keli lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Atvėsintas bulves įpjaukite, vidų išskobkite ir sumaigykite šakute.
3. Išskobtą bulvių masę krėskite į plakti skirtą indą, ten pat krėskite virtus ryžius, supilkite lydytą sviestą, gerai išplaktą kiaušinį, pašildytą grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
4. Gauta puria mase įdarykite bulves, ant viršaus dėkite smulkintų kumpio juostelių ir saikingai užberkite tarkuoto brandinto sūrio.
5. Bulves sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą ir pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
6. Kepkite apie 15 min., tiekite papuošusi petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita