Ingredientai
- Duona 4 vnt. 4 pitos duonelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnėliai su laiškais 4 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Savo sultyse konservuoti pomidorai (nedidelė skardinė) 250 g
- Konservuotos pupelės (nedidelė skardinė) 250 g
- Agurkai 250 g
- Pomidorai 2 vnt.
- Salotos 2 vnt. keli lapai
- Daigai (žiupsnelis) 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. keli lašai sulčių
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite.
2. Nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis ir palikite ataušti. Nuplaukite daigus. Agurkus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais.
3. Prieš dedant įdarą, pitos duoneles pakaitinkite skrudintuve, perpjaukite pusiau ir palikite 10 min. ataušti. Į kiekvieną puselę įdėkite troškinio iš keptuvės, pjaustytų daržovių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita