Ingredientai
- "Pita" duonelės: 4 vnt.
- Pomidorai 250 g vyšninių
- Agurkai 2 vnt.
- Avinžirniai 2 st. virtų (maždaug 200g sausų)
- Jogurtas 150 g natūralaus indelį
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Prieskonių mišinys: ("Caram masala" ar pan.) 2 arbat. š.
- Petražolės 1 sauja 1/3 puodelio susmulkintų lapelių
- Miltai 50 g
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite.
2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą, suberkite avinžirnius, petražoles ir sutrinkite.
3. Trintą avinžirnių masę sudėkite į dubenį, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Padarykite dvidešimt keturis paplotėlius (maždaug 1 cm storio).
4. Paplotėlius sudėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite 190 °C orkaitėje 25–30 min. Įpusėjus kepimo laikui, apverskite.
5. Skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir agurkų griežinėlius sumaišykite su jogurtu.
6. Paruoškite „kišenes“: duoneles įpjaukite, į kiekvieną įdėkite po tris iškeptus paplotėlius, po šaukštą pomidorų ir agurkų salotų.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita