Ingredientai
- Vištiena 2 vnt. viščiukų krūtinėlės
- Kumpis 8 riekės vytinto
- Salotos 100 g įvairių rūšių
- Agurkai 2 vnt.
- Pomidorai 100 g kekė vyšninių pomidorų
- Avokadai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Prieskonių mišinys salotoms 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Citrinos 1 vnt. šviežiai spaustų sulčių
Kaip gaminti
1. Supjaustykite viščiukų krūtinėles išilgai į 6–8 dalis, pabarstykite pipirais, apvyniokite vytinto kumpio griežinėliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
2. Nulupkite avokadą, supjaustykite stambiais gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis.
3. Plonais žiedeliais supjaustykite svogūną. Pomidorus padalykite perpus. Supjaustykite agurkus.
4. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Dideliame dubenyje suplėšykite salotų lapelius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite rankomis ir sudėkite į lėkštes.
5. Ant salotų dėkite agurkų, pomidorų puseles, avokadų gabalėlius, svogūnų žiedelius, ant viršaus uždėkite orkaitėje keptus vištienos gabalėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita