Ingredientai
- Bulvės 4 vnt.
- Morkos 5 vnt.
- Salierai 1 vnt. gumbas
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Česnakai 5 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Bazilikai 20 g švieži lapeliai
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Bulves, morkas ir saliero gumbą nulupkite, nuplaukite.
2. Bulves supjaustykite ketvirčiais, morkas specialiu peiliu – dekoratyviais griežinėliais, saliero gumbą – nedideliais kubeliais.
3. Visas daržoves sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą.
4. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite, suberkite ant daržovių.
5. Česnakus sukapokite, sumaišykite su aliejumi, paprikos milteliais ir Viduržemio jūros prieskoniais.
6. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
7. Paruoštu užpilu tolygiai apliekite daržoves ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.
8. Salotas tiekite su bazilikų lapeliais. Skanu valgyti vienas, su feta arba varške, tiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita