Ingredientai
- Salotos 2 sauja įvairių spalvų salotų lapelių
- Šaldyti žirneliai 200 g 2 stiklinės, tinka švieži
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kumpis 150 g rūkytas arba virtas
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. užpilui
- Balzaminis actas 2 valg. š. užpilui
- Vynas 2 valg. š. baltas - užpilui
- Sultys 3 valg. š. pusės citrinos
- Laiškiniai česnakai: užpilui 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, po lygiai išdėliokite lėkštėse. Žirnelius nuplaukite. Jei naudosite šaldytus, atšildykite ir nusausinkite.
- Kumpį supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje be jokių prieskonių ir atvėsinkite.
- Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais.
- Kumpio kubelius, žirnelius, kiaušinius berkite ant salotų, jas pagal skonį pagardinkite pipirais ir pasūdykite.
- Paruoškite užpilą: laiškinius česnakus nuplaukite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, šviežiai spaustų citrinų sultimis, balzaminiu actu ir baltuoju vynu, pagal skonį berkite druskos ir cukraus, padažą gerai išplakite, atvėsinkite šaldytuve ir užpilkite ant salotų. Salotas tiekite su mėgstamos baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita