Ingredientai
- Miltai 250 g
- Rupių miltų (viso grūdo) 250 g
- Avižiniai dribsniai 125 g
- Sviestas 60 g nesūdyto šalto
- Jogurtas 300 ml
- Druska 1 arbat. š. 3/4 šaukštelio
- Soda 2 arbat. š. 1 1/2 šaukštelio
Kaip gaminti
1. Abiejų rūšių miltus, dribsnius, sodą ir druską sumaišykite giliame dubenyje.
2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais su miltais trinkite tol, kol gausite birius it smėlis trupinius.
3. Supilkite jogurtą, išmaišykite mediniu šaukštu ir greitai užminkykite tešlą. Ją išverskite ant miltais pabarstyto stalo, suformuokite 6 bandeles arba vieną didelį kepalą, sudėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos, aštriu peiliu įpjaukite pliuso ženklą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
4. Jei kepsite bandeles, stebėkite kepimo laiką – joms prireiks apytikriai 20-25 minučių.
Duoną geriausia suvalgyti per kelias dienas.
Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita