Ingredientai
- Sojų makaronai 200 g
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Paprikos 1 vnt. žalia
- Konservuoti sojų pupelių daigai (indelis) 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Ryžių actas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Sojų makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Salierą nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais.
3. Papriką išvalykite, taip pat supjaustykite šiaudeliais.
4. Gilioje keptuvėje storu dugnu ant didelės ugnies nuolat maišydama pakepinkite daržoves, supilkite sojų padažą, druską, cukrų, pašlakstykite ryžių actu ir pakaitinkite, iki daržovės suminkštės.
5. Sojų makaronus suverskite į keptuvę, sumaišykite su keptomis daržovėmis, tada suverskite nuvarvintus sojų daigus ir, kai šie vos vos sušils (neperkaitinkite, nes sojų daigai ištiš), keptuvę nukelkite nuo ugnies.
6. Makaronus išdėliokite į pašildytas lėkštes. Šalia galite patiekti rytietiškų padažų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita