Ingredientai
- Sojos 1 st. faršas
- Daržovių sultinys 1 l kubelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Paprikos 3 vnt. po pusę raudonos, geltonos ir oranžinės saldžiosios paprikos
- Pomidorai 6 vnt. 5-6 vyšniniai
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 4 skiltelės
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- atriųjų paprikų padažas 1 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Pupelės 1 st. virtos arba konservuotos
Kaip gaminti
1. Sojų faršą užpilkite verdančiu sultiniu ir virkite 10 minučių. Nukoškite, faršą lengvai nuspauskite. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą. Maišydami kepkite kelias minutes, sudėkite pjaustytas paprikas ir šiek tiek pamaišykite.
2. Po kelių minučių sudėkite smulkintą aitriąją papriką, supilkite pomidorų pastą, padažus, šiek tiek sultinio (jei mažai skysčio) ir kelias minutes patroškinkite – kol paprikos suminkštės, bet neištiš.
3. Baigdami troškinti sudėkite virtas pupeles ir pjaustytus pomidorus. Ant pomidorų užberkite šiek tiek cukraus ir išmaišykite. Troškinį paskaninkite mėgstamais prieskoniais, pipirais ir druska.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita