Ingredientai
- Sojų varškės sūris 300 g
- Citrinos 1 vnt. marinatui 4 valg. š. sulčių
- Sojų padažas 6 valg. š. 4 valg. š. marinatui ir 2 valg. š. padažui
- Imbieras 1 valg. š. marinatui ir 1 arb. š. miltelių padažui
- Rudasis cukrus 2 valg. š. 1 valg. š. marinatui ir 1 valg. š. padažui
- Kedrinės pinijos 2 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Sezamo sėklos 2 valg. š. padažui
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Razinos 2 valg. š. padažui
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
- Druska 1 arbat. š. marinatui ir padažui po žiupsnelį
- Vanduo 100 ml padažui
Kaip gaminti
1. Sojų varškės sūrį supjaustykite stambesniais kubeliais.
2. Paruoškite marinatą: supilkite citrinų sultis, sojų padažą, smulkiai tarkuotą imbierą, rudąjį cukrų, druską. Gerai išmaišykite. Į sandariai uždaromą indą suberkite sojų kubelius, kruopščiai apšlakstykite marinatu, uždarykite ir palikite bent valandai.
3. Į keptuvę įpilkite aliejaus, vis vartydama tolygiai iš visų pusių apkepkite sojų varškės sūrio kubelius.
4. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą, berkite smulkintus česnakus, razinas ir kedrines pinijas, supilkite sojų padažą, vandenį, imbiero miltelius, rudąjį cukrų ir druską. Pakaitinkite, kol padažas ims kunkuliuoti. Šiuo padažu apšlakstykite keptus sojų sūrio kubelius, apibarstykite sezamų sėklomis (galite ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
5. Tiekite vienus kaip užkandėlę arba su daržovėmis ir ryžiais.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita