Ingredientai
- sojų pupelių varškė 200 g
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 1 vnt. pusė morkos
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Ciberžolė 1 arbat. š. pagal skonį
- Tabasko padažas 1 arbat. š. keli lašai
- Imbieras 1 arbat. š. 0,5 šaukštelio tarkuoto šviežio
- Citrinos 1 vnt. 2–3 šaukštai sulčių
- Petražolės 1 arbat. š. kapotos
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Duona 1 vnt. mėgstama duona
Kaip gaminti
1. Saliero stiebą ir morką supjaustykite mažais gabalėliais. Česnako skilteles sutrinkite ir suberkite ant smulkintų daržovių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 2 minutes vis pamaišydami troškinkite daržoves, įpilkite tabasko padažo. Palikite atvėsti.
2. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute ir pagardinkite tarkuotu imbieru, citrinų sultimis bei malta ciberžole. Sudėkite atvėsusias daržoves ir atsargiai išmaišykite. Užbarstykite petražolių. Šiek tiek paskrudinkite sezamų sėklas ir užbarstykite ant kremo.
3. Paruoštą kremą tepkite ant mėgstamos skrudintos duonos.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita