Ingredientai
- Sviestas 240 g
- Juodasis šokoladas 300 g ne mažiau kaip 72 proc. kakavos
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Cukrus 260 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Kava 1 valg. š. tirpios
- Miltai 150 g
- Graikiniai riešutai 140 g
Kaip gaminti
1. Puode sumaišyti supjaustytą sviestą ir gabaliukais sulaužytą šokoladą. Dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Nukelti nuo kaitros ir lėtai maišant leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Į plaktuvą supilti kiaušinius, suberti cukrų (cukraus kiekis priklauso nuo šokolado kartumo), vanilinį cukrų ir kavą. Viską išplakti iki purios šviesios masės.
3. Atvėsusią šokolado masę mentele pamažu įmaišyti į kiaušinių masę. Tada įmaišyti persijotus miltus, paskui – smulkintus graikinius riešutus.
4. Gautą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą 30×23 cm arba panašaus dydžio skardą.
5. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 25–30 minučių (kepimo trukmė priklauso nuo šokoladainio storio, svarbu neperkepti).
6. Ištraukus iš orkaitės palikti porai minučių skardoje, tada išimti su kepimo popieriumi ir visiškai atvėsinti ant grotelių.