Ingredientai
- Miltai 2 st.
- Kakava 3 valg. š. nesaldintos
- Soda 1,5 arbat. š.
- Cukrus 1 st.
- Patisonai 2 st. tarkuoto
- Alyvuogių aliejus 0,5 arbat. š.
- Šokoladas 200 g
Kaip gaminti
1. Sausus ingredientus išmaišykite dideliame dubenyje, o mažesniame dubenėlyje – skystus ingredientus.
2. Skystą mišinį iš lėto pilkite ant sausų produktų, kas kartą vis pamaišydami. Gauta masė turi būti tiršta.
3. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, supilkite masę ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie pusvalandį tol, kol pyrago viršus apskrus. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
4. Ištirpdykite šokoladą kartu su šaukštu aliejaus. Gautą glaistą užpilkite ant pyrago viršaus ir palikite šiek tiek atvėsti.