Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. baltymų
- Cukrus 180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
- Miltelinis cukrus 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
- Konjakas: (morengai su konjaku) 1 valg. š.
- Šokoladas 100 g baltojo - morengai su konjaku
- Pistacijos 100 g morengai su konjaku
- Aliejus 3 arbat. š. 3 lašelių pipirmėčių - morengai su pipirmėtėmis
- Juodasis šokoladas 100 g morengai su pipirmėtėmis
- Lazdynų riešutai 50 g morengai su pipirmėtėmis
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.
- Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo).
- Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.
- Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – pipirmėčių aliejumi.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.
- Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su pipirmėčių aliejumi pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose.
- Laikykite orui nelaidžioje taroje.
Receptas „DANSUKKER“