Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 210 g
- Kokosų drožlės 50 g
- Migdolai 30 g plokštelės
- Sezamo sėklos 100 g
- Moliūgo sėklos 80 g
- Saulėgrąžos 80 g
- Rudasis cukrus 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Medus 180 g
- Alyvuogių aliejus 125 ml
- Kakava 40 g
- Vanilė 1 arbat. š. vanilės ekstraktas
- Juodasis šokoladas 50 g nebūtinai
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų plokšteles, sezamų ir moliūgų sėklas, saulėgrąžas, rudąjį cukrų, druską ir cinamoną.
- Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite medų. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kakava ir vanilės ekstraktu. Supilkite į dubenį su sumaišytais sausais ingredientais ir sumaišykite. Maišykite kuo kruopščiau. Svarbu, kad neliktų sausų produktų, visi apsiveltų medaus ir aliejaus mase.
- Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą. Į ją plonu sluoksniu paskleiskite paruoštus produktus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. praverdamos orkaitės dureles ir išmaišydamos. Stenkitės, kad produktai būtų paskleisti kuo tolygiau.
- Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei norite, į atvėsusius traškius dribsnius įmaišykite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius. Laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
- Patiekite su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita