Ingredientai
- Miltai 1 kg biskvitinei eglutei
- Sviestas 250 g biskvitinei eglutei
- Cukrus 1 kg 200 - biskvitinei eglutei ir 800 - glajui
- Kiaušiniai 6 vnt. 5 tryniai ir 1 kiaušinis - biskvitinei eglutei
- Grietinė 1000 g 300 - biskvitinei eglutei ir 700 - glajui
- Soda 2 arbat. š. biskvitinei eglutei
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š. biskvitinei eglutei
- Druska 1 žiupsnelis biskvitinei eglutei
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. 0,5
- Kakava 50 g glajui
Kaip gaminti
- Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
- Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį.
- Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite.
- Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Ją palikite 6-8h. pastovėti, o tada kepkite eglutės sausainukus, kuriuos iškepus suliekite glajumi.
- Glajui visus skirtus ingredientus sumaišykite ir virkite apie 20 min.
- Eglutės šakeles galima papuošti "sniegeliu" - beze kremu.
Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos brandinimo laiko.
Skanaus!
Receptą arsiuntė Rūta P.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita