Ingredientai
- Avietės 500 g šviežių
- Juodasis šokoladas 120 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 3 - tryniai ir 4 baltymai
- Sviestas 50 g 25 g - suflė ir 25g - formelėms patepti
- Miltelinis cukrus 5 valg. š.
- Brendis: (šlakelis) 20 ml
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Šokoladą ištirpinkite puodelyje virš garų, sumeskite pjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.
- Kiaušinių trynius išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, paskaninkite brendžiu. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu arba šluotele iki purumo išplakite baltymus ir labai atsargiai juos įmaišykite į atvėsusią šokolado masę.
- Maišykite iš lėto, kad baltymai nesubliūkštų, – nuo to priklausys, ar suflė bus puri. Saldėsiams kepti skirtas keramines formeles gerai ištepkite sviestu, kad suflė nepriliptų prie sienelių.
- Paruoštą suflė masę atsargiai supilkite į formeles ir pašaukite jas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 20 min. Neperkepkite – tinkamai iškeptos suflė viršus turi būti traškus, o vidus labai minkštas.
- Tiekite gausiai apibėrusi avietėmis, papuošusi mėtos lapeliu.
- Galima užkrėsti ledų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita