„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinė svajonė

Šokoladinė svajonė
Šokoladinė svajonė / Gabijos Tamulynaitės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 3 vnt. mažesnių - tešlai
  • Kondensuotas pienas: (indelis - tešlai) 1 vnt.
  • Sviestas 150 g 50 - tešlai ir 100 - papuošimui
  • Miltai 1 st. tešlai
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
  • Šokoladas 220 g 70 - pieninio ar juodo drožlių, kas mėgsta saldžiai galima pakeisti smulkintais riešutais - tešlai ir 150 pieniško - papuošimui
  • Sūris 100 g Philadelphia - papuošimui
  • Rududu: (papuošimui) 2 valg. š.
  • Pienas 1 valg. š. papuošimui

Kaip gaminti

Tešlos gaminimas :

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, juos gerai išplakite.
  2. Į dubenį, kuriame jau išplakti kiaušiniai įmaišykite kondensuotą pieną, kad susidarytų vientisa masė.
  3. Į gautą vientisą masę įdėkite 50 gramų sviesto (ištirpinto).
  4. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę. Gauname tirštą tešlą.
  5. Tuomet sutarkuokite pasirinktą (mėgstamiausią šokoladą) arba susmulkinkite riešutus ir įmaišykite į tešlą.
  6. Po kelis šaukštus tešlos sukrėskite į keksiukų kepimo formą ir įdėkite į gerai įkaitintą orkaitę.
  7. Kepkite apie 25 - 30 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Kremo ruošimas :

  1. Plakiklio pagalba dubenyje sumaišykite 120 gramų Philadelphia sūrio ir 2 šaukštus Rududu iki vientisos masės.
  2. Šokoladinio užpilo ruošimas (gaminti likus kelioms minutėms iki keksiukų iškepimo) :
  3. Nedideliame puode ant viryklės ištirpinkite sviestą ir įpilkite šlakelį pieno.
  4. Tada kuo galima smulkiau susmulkinkite šokoladą įberkite į puodą.
  5. Gausite skystą karštą šokoladą.
  6. Ant iškeptų keksiukų užpilkite karšto šokolado. Pora valandų palaukiame kol keksiukai atvės, o šokoladas sustings ir taps traškiu. Tada savo nuožiūra juos papuoškite.

Receptą atsiuntė Gabija Tamulynaitė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.