Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. mažesnių - tešlai
- Kondensuotas pienas: (indelis - tešlai) 1 vnt.
- Sviestas 150 g 50 - tešlai ir 100 - papuošimui
- Miltai 1 st. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Šokoladas 220 g 70 - pieninio ar juodo drožlių, kas mėgsta saldžiai galima pakeisti smulkintais riešutais - tešlai ir 150 pieniško - papuošimui
- Sūris 100 g Philadelphia - papuošimui
- Rududu: (papuošimui) 2 valg. š.
- Pienas 1 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
Tešlos gaminimas :
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, juos gerai išplakite.
- Į dubenį, kuriame jau išplakti kiaušiniai įmaišykite kondensuotą pieną, kad susidarytų vientisa masė.
- Į gautą vientisą masę įdėkite 50 gramų sviesto (ištirpinto).
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę. Gauname tirštą tešlą.
- Tuomet sutarkuokite pasirinktą (mėgstamiausią šokoladą) arba susmulkinkite riešutus ir įmaišykite į tešlą.
- Po kelis šaukštus tešlos sukrėskite į keksiukų kepimo formą ir įdėkite į gerai įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 25 - 30 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Kremo ruošimas :
- Plakiklio pagalba dubenyje sumaišykite 120 gramų Philadelphia sūrio ir 2 šaukštus Rududu iki vientisos masės.
- Šokoladinio užpilo ruošimas (gaminti likus kelioms minutėms iki keksiukų iškepimo) :
- Nedideliame puode ant viryklės ištirpinkite sviestą ir įpilkite šlakelį pieno.
- Tada kuo galima smulkiau susmulkinkite šokoladą įberkite į puodą.
- Gausite skystą karštą šokoladą.
- Ant iškeptų keksiukų užpilkite karšto šokolado. Pora valandų palaukiame kol keksiukai atvės, o šokoladas sustings ir taps traškiu. Tada savo nuožiūra juos papuoškite.
Receptą atsiuntė Gabija Tamulynaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita