Ingredientai
- Sausainiai 100 g trupinių
- Sviestas 150 g
- Miltelinis cukrus 1 st.
- Kakava 2 st. 0,5 st. - buvytėms ir 6 valg. š. - apvoliojimui
- Migdolai 60 g 2 valg. š. - drožlių ir 30 g riešutų - įdarui
- Grietinėlė 4 valg. š.
- Vanilė 2 vnt. keli lašai esencijos
Kaip gaminti
- Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais ir kakava. Suberkite sausainių trupinius, supilkite grietinėlę, vanilės esenciją. Viską išsukite maišikliu iki vienalytės masės ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
- Sustingusią masę padalykite į 30 dalių. Iš jos formuokite graikinio riešuto dydžio bulvytes, į kiekvieną įsprauskite po migdolą.
- Kiekvieną bulvytę gausiai apvoliokite kakavos milteliuose.
Patarimas. Gamindami šį saldumyną galite fantazuoti kiek tinkami: formuodami rutuliukus įspauskite po lazdyno riešutą ar migdolą, kiekvieną bulvytę apvoliokite skirtinguose trupiniuose (be kakavos, tinka trupinti vafliai, kukurūzų dribsniai, tarkuotas juodasis ar baltasis šokoladas, cukraus milteliai).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita