Ingredientai
- Sviestas 250 g tešlai
- Miltelinis cukrus 150 g tešlai
- Kiaušiniai 5 vnt. tryniai - tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 300 g tešlai
- Kakava 50 g tešlai
- Juodųjų serbentų uogienė arba marmeladas (pertepimui) 50 g
- Juodasis šokoladas 100 g glaistui
- Pistacijos 100 g arba moliūgų sėklos - glaistui ir viršui pabarstyti
Kaip gaminti
„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“
1. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, po vieną įleiskite trynius. Pamažu berkite sijotus miltus, sumaišytus su kakava. Išsukite vienalytę masę, nelimpančią prie dubens. Jeigu ji per minkšta, dar įberkite miltų. Apsukę maistine plėvele, šaltai palaikykite apie porą valandų.
2. Rankomis padarykite kamuoliukus ir apie 10 min. kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. Kai atvės, po du suklijuokite pertepdami pašildytu marmeladu, iki pusės kyštelėkite į šokoladą ir palikite stingti.
3. Galite papuošti pieniniu šokoladu, maltomis pistacijomis ar karamelizuotais moliūgų sėklų miltukais (receptas prie ragelių su moliūgų sėklomis).
4. Jei „pupas“ laikysite sandarioje dėžutėje, skanios išliks porą savaičių.
Egidijaus Jasiulio nuotr./Konditerinės knygos „Kvepiantys“ autorė Daiva Trečiokaitė |
Receptas knygos „Kvepiantys“ autorės Daivos Trečiokaitės
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita